PRĂJITURĂ CU IAURT ȘI GEM (REȚETĂ VIDEO)

Ingrediente

  • 400g faina alba de grau
  • o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
  • 2 lingurite praf de copt bio
  • un iaurt Zuzu Divin cu 2% grasime
  • 100mL ulei de turte de masline (fara gust fara miros) sau de cocos
  • 250mL apa minerala
  • sucul de la o portocala (se poate si cu suc de mere)
  • 6-7 linguri gem

Mod de preparare



Intr-un bol punem faina, zaharul si praful de copt si amestecam. Facem un put in centru si adaugam iaurtul uleiul si apa minerala. Mixam totul (cu mixerul) pana obtinem o compozitie omogena. Va rezulta o compozitie destul de groasa iar paletele mixerului vor merge mai greu. Punem compozitia intr-o tava de 20x30cm din silicon sau tapetata cu hartie de copt daca este din alt material. Atentie! Nu cumva sa fie tava mai mare pentru ca nu se mai poate taia. Se poate sa fie putin mai mica. Nivelam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos. Scoatem prajitura din tava (cat este calda) si o punem pe blatul de lucru pe o hartie de copt, apoi o intoarcem astfel incat partea de jos sa fie sus. Intepam prajitura pe toata suprafata cu furculita si o insiropam cu sucul de la portocala. Lasam prajitura sa se raceasca complet apoi o intoarcem inapoi, astfel incat partea insiropata sa ramana jos. Taiem prajitura in jumatate pe latime. Apoi fiecare parte o taiem pe lung asa cum procedam cu un blat de tort. Am impartit in doua ca sa fie mai usor de taiat, fiind o prajitura nu prea groasa. Ungem partea de jos a fiecarei parti cu gem si acoperim si cealalta parte. Eu am uns una cu gem de capsuni iar pe cealalta cu gem de gutui. Apoi taiem prajitura in patratele si servim cu mare pofta caci e nemaipomenit de buna!